Бокова: Трагедията в Париж е удар и срещу ЮНЕСКО

Бокова: Трагедията в Париж е удар и срещу ЮНЕСКО
Снимка: president.bg
A A+ A++ A

Tрагедията в Париж е удар и срещу ЮНЕСКО и принципите, които тя защитава, като единствената организация в системата на ООН, пряко ангажирана със защитата на свободата на словото, независимостта на медиите и сигурността на журналистите. Това обяви генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова по време на разговор с президента Росен Плевнелиев на „Дондуков“ 2.

Двамата се обединиха около позицията, че свободата на изразяване и свободата на медиите са сред най-важните ценности и постижения на съвременните демократични общества и никаква форма на терор няма да промени това.

Те бяха категорични, че терористичното нападение в редакцията на сатиричното френско издание „Шарли Ебдо“ е варварски и нечовешки акт на насилие срещу свободата на словото и ценностите, върху които е изграден съвременният демократичен свят.

По време на срещата Ирина Бокова и Росен Плевнелиев направиха обзор на актуалните политически събития в света и развитието на сътрудничеството между България и ЮНЕСКО.

Двамата посетиха посолството на Френската република у нас и изразиха своите съболезнования и съпричастност към болката на френския народ.

#Ирина Бокова #трагедията #Париж #удар #ЮНЕСКО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници