Razer Forge TV ползва Android TV, но е насочен към геймърите

Razer Forge TV ползва Android TV, но е насочен към геймърите
A A+ A++ A

Razer също е на път да се присъедини към списъка на компаниите, използващи платформата Android TV, но възнамерява да я предложи на геймърите. Прави това с устройството Forge TV, което е снабдено с мощен четириядрен чипсет Qualcomm Snapdragon 805 с графичен ускорител Adreno 420, 2GB RAM, 16GB вградена памет, 802.11ac WiFi, Bluetooth 4.1 и Ethernet порт за още по-бърз достъп до мултимедийно съдържание.

Устройството ще може да се използва за забавления с игри от Google Play Store като ще поддържа едновременно 4 играча с Bluetooth контролер Razer Serval. Джаджата има друга интересна възможност – стрийминг на DirectX 9 (или по-нова версия) игри от намиращ се наблизо компютър през WiFi или Ethernet към телевизионния екран, към който е свързана. Това става чрез услугата Cortex: Stream, която обаче струва 40 долара.

Компанията предлага и друг опционален Bluetooth аксесоар освен Serval – това е комбинацията от клавиатура за скут и мишка Razer Turret. Forge TV може да работи и като Android TV център за достъп до разнообразно съдържание от интернет с различни приложения и възможност за управление през устройство с Android или iOS. Поддържа и технологията Google Cast, така че дублира функциите на Chromecast. Продажбите на Forge TV започват през първото тримесечие на годината на цена 100 долара или 150 долара за комплект с контролер Serval.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници