Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за 6 от групата за убийства

Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за 6 от групата за убийства
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Специализираната прокуратура е внесла искане за постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за Мила Георгиева, Михаил Георгиев, Максим Кулишев, Георги Божилов, Ангел Ангелов и Мирослав Стоянов. 

Обвинението е за ръководене и участие в организирана престъпна група, създадена с цел да върши престъпления по чл. 115 от НК, чл. 198 от НК, чл. 330, ал. 2, т. 4 от НК и по чл. 354а, ал. 2, т. 1 от НК.

Делото ще се разгледа днес на обяд от Специализирания наказателен съд, съобщиха от съда.

Припомняме, че при спецакция на "Криминална полиция" и спецпрокуратурата в София бе разбита група за поръчкови убийства. За лидери на престъпната група бяха посочени Мила и Мартин Георгиеви, майка и син. За Мила Георгиева се твърди, че е доведена дъщеря на бившия началник на митниците Христо Кулишев.

При обиск на 14 януари в дома на Мила Георгиева в столичния кв. "Бояна" са открити и иззети множество наркотични вещества, основно марихуана, намерени са и оръжия.

Досега са задържани общо 8 души, сред тях са братът на Георгиева - Ангел Ангелов, бившият й мъж Михаил Георгиев и Максим Кулишев - син на бившия митнически шеф Христо Кулишев.

Продължава издирването на двама от престъпната група - сина на Мила - Мартин Георгиев и Пламен Цеков.

#прокуратура #Мила Георгиева #постоянна мярка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници