Манолова иска обединение вляво за местните избори

Манолова иска обединение вляво за местните избори
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Социалистката Мая Манолова изрази готовност за широка коалиция в община Кюстендил, която да обедини всички леви политически партии, дори партии от центъра. Така тя подаде ръка и към партията на бившия президент Георги Първанов - АБВ, която е част от управлението в момента.

"Местните избори са изключително важни и за партиите, и за гражданите. Ако левицата иска да спечели тези избори трябва да търси път към обединение и вместо да гори мостове, трябва да създава такива. Не виждам нищо лошо, ако в община Кюстендил направим необходимите действия за обединение на всички сили от лявото пространство, а защо не и от центъра. Ние имаме един основен политически опонент в лицето на ГЕРБ и Реформаторския блок. Партньорството с всички останали формации е приемливо, когато е в интерес на гражданите. Гражданите имат нужда от силна, социална местна власт", коментира Манолова.

Задължителното гласуване обаче не е решение според нея.

То няма да реши въпроса с доверието във властта. Ако все пак го въведат, трябва да има възможност, избирателят да не гласува за никой - вот против всички. Това е честното поведение спрямо хората. Ако те харесат на сила, резултатът няма да е добър", категорична е депутатката от БСП.

#Мая Манолова #АБВ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници