Гръцкият финансист №1 направи документален филм за кризата в страната му

Гръцкият финансист №1 направи документален филм за кризата в страната му
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Още преди да стане финансов министър на Гърция, Янис Варуфакис е имал изразено мнение по отношение на стъпките за излизане от гръцката криза. Той дори направил документален филм с неговите предложение за икономиката на Гърция. В лентата Варуфакис разказва неговата гледна точка за финансовата криза в страната му и какво е нужно според него, за да се преодолеят болезнените последствия от нея.

Университетският професор и наскоро назначеният от премиера Алексис Ципрас финансов министър споделя тезата, че гърците са несправедливо нарочени като неразумни прахосници и най-вече, че има изход от кризата.

“Завършването на гръцката криза може да се очаква през юни. Това е напълно възможно, особено ако в Европа всички се успокоим. Имаме нужда от временно споразумение, което ще ни даде време до края на февруари да разработим мерки, които ще влизат в сила през юни. Ще видите, че колкото по-бързо бъде постигнато такова споразумение, толкова по-бързо ще започне притокът на капитали”, бе казал по-рано Варуфакис.

Вижте филма тук:

#Янис Варуфакис #Алексис Ципрас #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници