Кери: Путин може да прекрати войната в Украйна

Кери: Путин може да прекрати войната в Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин може да прекрати войната в Украйна, докато европейски лидери се подготвят да представят в Москва нов мирен план. Това заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери, предаде АФП.

„Президентът Путин може да направи избор, който да сложи край на войната“, каза Кери след среща с украински лидери в Киев.

Кери обяви, че Вашингтон не залага на военното решение в Източна Украйна, но конфликтът там не бива да приключва с "едностранен мир", предаде Ройтерс.

По думите му пристигането в Киев на френския президент Франсоа Оланд и германския канцлер Ангела Меркел е свидетелство за единството на международната общност в подкрепа на Украйна.

Държавният секретар обяви, че САЩ подкрепят „полезния“ мирен план на германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд, който се очаква да бъде представен на Путин в петък.

На пресконференция в Киев с украинския премиер Арсений Яценюк първият американски дипломат изрази увереност, че правителството на Украйна ще успее да удовлетвори изискванията, за да получи кредит от Международния валутен фонд.

#Украйна #Владимир Путин #война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино