В МВР тече проверка за нарушения при използването на СРС-та

В МВР тече проверка за нарушения при използването на СРС-та
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дисциплинарна проверка за нарушения при използването на специални разузнавателни средства тече в МВР. Това обяви вътрешният министър Веселин Вучков. Очаква се другата седмица да стане ясно дали дирекция "Вътрешна сигурност", а сега "Сигурност", е използвала неправомерно СРС-та.

„Тази дирекция е на пряко мое подчинение. Във връзка с много сигнали, постъпили от преди няколко месеца, започнали при министър Бакалов, продължават под мое ръководство на Министерството. Там са констатирани немалко нарушения – в тази дирекция "Вътрешна сигурност" до преди няколко месеца, сега се нарича дирекция "Сигурност", посочи министърът.

По думите му текат дисциплинарни производства с предложения за дисциплинарни наказания. Той уточни още, че е изпратен още и сигнал до Бюрото за контрол на СРС, начело с неговият шеф доц. Рашков.

„Тези нарушения са установени вече от административните органи в МВР. Текат дисциплинарни производства. Аз не мога да споделя конкретна информация, защото не съм изчел цялата, но става дума за констатирани нарушения, включително и с използване на СРС-та“, заяви още Вучков.

По повод изнесената информация от председателя на вътрешната комисия Атанас Атанасов за това, че МВР е подслушвало протестиращи, Вучков обяви, че има и такава проверка в министерството по повод сигнал на "Протестна мрежа", подаден до бившия вътрешен министър Йордан Бакалов.

Проверката трябва да приключи следващата седмица.

Вчера (5 февруари) главният секретар на МВР Светлозар Лазаров отрече да знае за нарушение свързано с подслушване от страна на МВР по време на протестите срещу кабинета „Орешарски“.

„Ако някой си е позволил да подслушва протестите 300 дни, ще понесе цялата строгост на закона. Това е недопустимо, но аз лично нямам такава информация", закани се Лазаров.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници