Оставиха в ареста бивши полицаи, планирали обир на инкасо

Оставиха в ареста бивши полицаи, планирали обир на инкасо
A A+ A++ A

Окръжна прокуратура остави зад решетките за още 72 часа арестуваните снощи пред офиса на Еasypay в Благоевград бивши ченгета от групата за борба с масовите безредици Борис Николов-Силата и колегата му от групата Валентин В., който е от Симитли, съобщава регионалният в. "Струма".

Арестът е станал при зрелищна акция на спецченгета от София и Благоевград пред офиса на финансовата институция при опит да направят въоръжен грабеж на колата с инкасото.

Подробностите до днес не бяха съобщени, тъй като полицията отказваше коментар, преди да се съберат доказателства. Цяла нощ са обискирани домовете на задържаните, както и домове на свързани с тях лица, участници в групата, оглавявана от Борис Николов- Силата.

Дни наред полицаите следили бившите полицаи, имали информация за намерението им да атакуват офиса, проследени били действията им в последната седмица. Според запознати, Вальо и Боре Силата направили проучване на обекта,дни наред го наблюдавали.

Ченгетата имали оперативна информация за намеренията им, но не знаели кога точно ще щурмуват. Това се изяснило вчера. Около 16 часа цивилни полицаи останали на пост пред офиса и след като Николов и партньорът му пристигнали около офиса в 18 часа, влезли в офиса и били задържани на мига.


#Благоевград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници