Големият победител на тазгодишните награди Грами е Сам Смит

Големият победител на тазгодишните награди Грами е Сам Смит
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Големият победител на тазгодишните награди Грами е британският певец Сам Смит. Неговата песен Stay with me (Остани с мен) бе определена за най-добрата на годината.

Двайсет и две годишният соул певец спечели общо четири награди Грами, като бе номиниран в шест категории. Той си тръгна, освен с най-престижната награда за запис на годината, и със статуетка за най-добър нов изпълнител, за песен на годината (автори) и най-добър поп албум.

Смит, който е с хомосексуална ориентация, заяви, че баладата "Stay With Me" е създадена благодарение на любовна мъка.

"Искам да благодаря на човека, за когото е това парче, човека, в когото се влюбих миналата година. Благодаря ти, че разби така сърцето ми, защото ти ми донесе четири "Грами", каза Смит.


Последната награда "Грами" от голямата четворка, за албум на годината, изненадващо отиде при Бек. 44-годишният американец от Лос Анджелис взе отличието за своята "Morning Phase".

За най-добро ритъм енд блус пърформанс наградата отиде при Бионсе и Джей Зи с „Drunk in Love”

Фарел Уилямс, Бионсе и Розан Кеш получиха по три награди. Миналата година изпълнителят на актуалния вече две години хит "Happy" си тръгна с четири "Грами".

Еминем пък спечели шеста "Грами" за най-добър рап албум за "The Marshall Mathers LP". С този приз 42-годишният бял рапър за пореден път доказа, че е изпълнителят в този стил, получил най-много награди и продал най-много албуми.
Тази година организаторите намалиха броя на наградите от 100 на 83. Имената на 70 от победителите бяха огласени преди церемонията, като за международно излъчване бяха оставени само основните и най-популярни категории.
Водещ на шоуто бе рапърът Ел Ел Кул Джей.

#награди #Грами #Сам Смит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници