"М-Тел" с нов сертификат за най-бърза 3G мрежа от NET CHECK

"М-Тел" с нов сертификат за най-бърза 3G мрежа от NET CHECK
A A+ A++ A

За втора поредна година "М-Тел" получи сертификат за "Най-бърза 3G мрежа в България" от германската компания за контрол на качеството на мобилните оператори NET CHECK. Мрежата от трето поколение на оператора осигурява най-добри резултати по отношение на скорост за приемане и предаване на данни, както и по отношение на бързина за зареждане на HTTP сайтове, в рамките на независимо измерване, проведено от сертифициращата компания през февруари и март 2012 година. То е било направено в 7 големи български града - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен. Тестовете на скоростта, с която определен файл се сваля или качва, изпраща или получава, са извършени с най-новата софтуерна версия на системата за измерване SwissQual Diversity, а измерванията са правени както статично, така и при движение с автомобил.

Резултатите са базирани на повече от 3000 изпращания и изтегляния на файл през мобилната мрежа за фиксиран период от 30 секунди. В подробния доклад на NET CHECK се казва, че "Мобилтел" притежава най-висока ефективност на FTP предаване и приемане на данни както по средни резултати, така и по максимална пропускателна способност". Компанията е отчела и 72% по-висока средна скорост при приемане на данни и 86% по-висока средна скорост при предаване на данни в сравнение със следващата по скорост мобилна мрежа.

3G мрежата на "М-Тел" поддържа скорост до 42 мегабита в секунда, която вече може да се ползва в 17 града в страната - София, Варна, Пловдив, Бургас, Русе, Шумен, Велико Търново, Добрич, Плевен, Враца, Монтана, Видин, Свищов, Козлодуй и курортите Албена, Св. Константин и Елена и Слънчев бряг. Близо 5 700 000 души пък могат да се възползват от 3G мрежата на компанията, която поддържа скорост до 21 Mbps.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници