Митов открива дискусия за ролята на ЕС и България в Западните Балкани

Митов открива дискусия за ролята на ЕС и България в Западните Балкани
A A+ A++ A

Министърът на външните работи Даниел Митов и ръководителят на представителството на ЕК в България Огнян Златев ще открият дискусия на тема "Ролята на Европейския съюз и България в страните от Западните Балкани: Перспективи на процеса на разширяване".

Дискусията е днес в Дома на Европа. Тя е организирана от Европейския институт и Европейската комисия, Генерална дирекция "Политика за съседство и преговори за разширяване" (DG NEAR).

В първата сесия "Ролята на Инструмента за предприсъединителна помощ на Балканите" ще се разгледа положителното въздействие на проектите, финансирани по ИПП в процеса на присъединяване към ЕС върху подобряването на социално-икономическите и политическите условия в страните от Западните Балкани.

Втората сесия "Българската перспектива за сътрудничество" ще се съсредоточи върху дебата в България по отношение разширяването на ЕС и ролята на страната ни в този процес. Фокусът на последващата дискусия ще бъде върху актуални въпроси, свързани с регионалното сътрудничество и текущите процеси в страните от Западните Балкани.

#Даниел Митов #дискусия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Акценти

Инбет Казино