Борисов оттегли подкрепата на ГЕРБ за Димитър Костов

Борисов оттегли подкрепата на ГЕРБ за Димитър Костов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов ще разпореди на парламентарната група на партията да не подкрепи Димитър Костов за подуправител на БНБ. Това заяви самият Борисов пред български журналисти в Брюксел по повод отказа на парламентарната група на Реформаторския блок да подкрепи Костов.

Премиерът определи поведението на коалиционните партньори по казуса като некоректно. Той се учуди от позицията им, тъй като преди дни е разговарял по темата с представители на ръководството на Реформаторския блок.

„Разбрах, че казват, че те няма да подкрепят Костов и призовават и ГЕРБ да не го подкрепя. Иначе, ако ние спазваме прагматизма, че е по-добре да има началник в БНБ, и го подкрепим, и недай си Боже и ДПС го подкрепят – ще кажат значи ГЕРБ и ДПС пазят статуквото в БНБ.

И в случая ние се подвеждаме по тая всеобща лудост на популизъм и ще оставим БНБ без подуправител. Моето уважение към колегите, но е хубаво малко по-колегиално да се отнасят към политическата толерантност на една коалиция“, каза още Борисов.

#Бойко Борисов #ГЕРБ #Димитър Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници