Pebble се готви да представи нов умен часовник с цветен дисплей и микрофон

Pebble се готви да представи нов умен часовник с цветен дисплей и микрофон
A A+ A++ A

Компанията Pebble, която наскоро потвърди, че до края на миналата година е продала над 1 милиона умни часовника, пусна в сайта си мистериозен таймер, отброяващ оставащото време до вторник следващата седмица. Засега няма официална информация какво ще се случи тогава, но източници на сайта 9to5mac споделят, че тогава не само ще бъде представен нов часовник, но и ще дебютира нова софтуерна платформа.

Според детайлите става дума за по-тънък часовник, който ще е снабден с малко по-широк цветен дисплей от електронна хартия, но отново няма да има сензорни възможности. Въпреки по-компактния си дизайн устройството ще запази едно от ключовите предимства на предшественика си – възможността за автономна работа от около седмица с едно зареждане. Моделът ще има микрофон и подобрена подсветка на дисплея.

Информацията твърди, че засега устройството няма да включва биометрични сензори, но компанията планира в бъдеще да пусне умни верижки, които ще са снабдени с допълнителни сензори. Другата промяна в новия модел е преместването на пиновете за зареждане и трансфер на данни в долната част, а пластмасовата конструкция на корпуса вече е допълнена с алуминиева рамка. Очакваме още нов процесор Cortex M4 и 6-посочен жироскоп.

Софтуерната платформа ще бъде напълно нова и напълно различна от всичко, което сме виждали досега. Тя е проектирана от бивши членове на екипа на webOS и ще включва изглед с времева линия, която ще показва нотификациите в хронологичен вид. Цената на новия часовник ще бъде около тази на сегашния премиум модел Pebble Steel (200 долара), което предполага, че досегашните устройства ще останат на пазара като по-евтина опция. Засега не е ясно дали и сегашните часовници ще получат достъп до новата платформа.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници