Арестуваха кмета на Каракас

Арестуваха кмета на Каракас
Антонио Ледесма Снимка: es.electionsmeter.com
A A+ A++ A

Венецуелските служби за сигурност арестуваха лидера на опозицията Антонио Ледесма, който е и кмет на столицата Каракас. Той е обвинен в съучастие в опита за преврат срещу президента Никола Мадуро, предаде Ройтерс.

Очевидци на ареста и съпругата на Ледесма, която е депутат от опозицията, съобщиха, че спецчасти са нахлули в кметството и са задържали градоначалника без никакво обяснение. „Отведоха Антонио, като го биеха, и потрошиха всичко по пътя си, не му дадоха да каже каквото и да било“, каза пред радио „Юнион“ съпругата му.

Служителите на разузнаването пристигнали с 10 бронирани коли, а след като излезли от сградата, стреляли във въздуха за да разпръснат събралото се множество.

Президенът Николас Мадуро направи изявление, в което обясни, че Атнонио Ледесма е арестуван със заповед на прокуратурата. Той подчерта, че арестът му е част от „прочистването“ на държавата от предатели. "Стига вече с тези вампири, заговорничещи срещу мира. Няма недосегаеми хора в тази страна", заяви Мадуро.

Президентът обясни, че Ледесма е подписал документи, призоваващи за "национален преход" и това доказвало съучастието му.

От опозицията заявиха, че арестът на Антонио Ледесма е пореден опит да се смахе опозицията в страната. Преди седмица кметът отново се противопостави на корупцията във властта.

Преди седмица във Венецуела бяха арестувани бивш генерал от военновъздушните сили и още 13 души заради заговор за преврат срещу президента Николас Мадуро, според когото имало план за нападение на президентския дворец и други правителствени сгради.

#Каракас #Венецуела #Николас Мадуро #Мадуро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници