Задържаните за убийството на Немцов са негови организатори

Задържаните за убийството на Немцов са негови организатори
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Родените в Кавказ Анзор Губашев и Заур Дадаев бяха задържани в събота по подозрения в убийството на Борис Немцов. Според Следствения комитет на Русия те са свързани с организацията на показния разстрел. „По данни на следствието, задържаните са свързани с организирането и изпълнението на убийството“, се казва в съобщението, цитирано от РИА Новости.

Руският президент Владимир Путин е уведомен за задържането, заяви директорът на Федералната служба за сигурност Александър Бортников по руската държавна телевизия "Росия-24".

Междувременно, следователите работят по пет версии около мотивите за убийството на опозиционния лидер. Това са както провокация за дестабилизация на политическата обстановка в страната, така и търговската дейност на загиналия, личната омраза срещу него, събитията в Украйна и даже ислямско-ексктремистка следа.

"Немцов може да стане своеобразна сакрална жертва за всеки, който не се гнуси да използва всички възможни средства, за да постигне политическите си цели. Щателно е изследвана даже версията, свързана с ислямско-ексктремистка следа, тъй като има сведения, че Немцов е получавал заплахи, заради позицията си за разстрела на журналистите в "Шарли Ебдо" в Париж", се казва в съобщение на сайта на следствената служба.

От следствието обявиха, че издирват още четирима души, които са подпомогнали килърите с оръжие и са проследили политика.

#Борис Немцов #Русия #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници