Борисов: Германия да инвестира в автомобилен завод у нас

Борисов: Германия да инвестира в автомобилен завод у нас
Бойко Борисов разговаря с министъра на външните работи на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Германия да инвестира в автомобилен завод в България, това предложи премиерът Бойко Борисов на германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, който е на посещение в София.

"Работим по тема един автомобилен завод, поне като начало, да дойде в България. Нямаме претенции, дали ще е БМВ, дали ще е "Мерцедес", дали ще е "Порше" , или "Фолксваген", важно е цялостен автомобил да може да се сглобява в България. Имаме доста приятели там... Правим макферсоните, правиме гумени уплътнения, стъкла, електроника, седалки, климатици, така че ... компоненти, може спокойно да се направи един голям завод. Това е една от сериите на някои от тези заводи при най-ниските данъци, при тази изключително квалифицирана работна ръка, която имаме, защото видяхте колко българи работят в Германия... След като могат да работят там, те със сигурност биха работили и в този завод", заяви премиерът Борисов, цитиран от БНР.

Министър Щайнмайер не коментира предложението на Бойко Борисов. Той каза, че привличането на инвестиции зависи най-вече от провеждането на вътрешнополитически реформи в правосъдната система и процедурите по изготвяне на конкурси за обществени поръчки.

#Бойко Борисов #Борисов #Франк-Валтер Щайнмайер #Щайнмайер #автомобилен завод

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници