Вежди Рашидов се отказа от титлата "академик", иска да е като Пикасо

Вежди Рашидов се отказа от титлата "академик", иска да е като Пикасо
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на културата Вежди Рашидов заяви, че се отказва от титлата "академик", защото не му трябва и предпочита да се оттегли в ателието си. Това заяви самият той в сутрешния блок на бТВ в събота.

"Искам да стана голям като Пикасо - на него за какво са му титли, той е големият Пикасо", добави още той. Министърът няма да подаде документи за академик и моли името му да не бъде коментирано по никакъв повод относно каквито и да е звания и титли. 

"Липсва ми дебатът в живота, в семейството, не в парламента", заяви с тъга скулпторът.

По отношение коалицията с Реформаторите, Рашидов заяви, че "тези млади момчета" му харесват и имат нужда от подкрепа. "Нужен им е гръб, за да извършат плануваните реформи", категоричен е той. По думите му РБ не преяждат с власт, защото са реални коалиционни партньори и имат своите права да искат пропорционално. „Това не се нарича преяждане с власт”, подчерта министърът.

Той обясни, че не е често в медийното пространство, защото има много „затлачена” работа в министерството и влага усилията си в решаването им. За критиките срещу себе си Рашидов заяви, че те са от хора, които нищо не са направили в живота си.

За това дали има опасност от етнически конфликт заради изказвания на ДПС министърът отговори с виц: "Попитали радио "Ереван" има ли гражданска война в България, а отговорът бил: При тази селяния няма как." Затова според него за интеграцията в България трябва да работят всички партии, не само ДПС.

Рашидов подчерта позицията си, че държавата и цялото медийно пространство се управлява или от обръчи или от кръгове и борбата срещу тях продължава.

#Вежди Рашидов #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници