Путин като Хитлер в надгробна плоча пред руското посолство в Киев

Путин като Хитлер в надгробна плоча пред руското посолство в Киев
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Украински активисти поставиха пред посолството на Руската федерация в Киев надгробна плоча, на която руският президент Владимир Путин е предстадвен като Адолф Хитлер, съобщи АФП.

Според обяснението на активистите целта на акцията е да осмее спекулациите за здравословното състояние на руския президент.

Охраната на посолството не се намеси, докато украиниците изсипваха цимент и поставиха мраморната плоча с надпис "В.В.12.03.2015" (първите букви на Владимир Владимирович и датата на въображаемата му смърт). Изписани са обида и пречупен кръст до лицето на руския президент, представен с мустаци и пострижка на косите, имитиращи Хитлер.



Акцията несъмнено е повлияна от слухове в последните дни за здравословното състояние на Владимир Путин. Така обясни един от организаторите на акцията, Серги Хаджинов - Путин, който не слизаше от страниците на руските вестници и от предаванията на радиото и телевизията, не се е появявал пред обществеността от 5 март.

До фалшивия надгробен паметник на Владимир Путин бе поставен също снаряд, букет карамфили и бутилка с червена течност, символизираща кръв.

#Путин #паметник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници