Слух: Xiaomi разработва свой „умен” часовник, конкуриращ Apple Watch

Слух: Xiaomi разработва свой „умен” часовник, конкуриращ Apple Watch
A A+ A++ A

Източници от Китай съобщават, че Xiaomi изглежда работят върху първия си умен часовник, който ще се опитва да се бори за пазарен дял с Apple Watch. Сайтът 36Krypton информира, че Xiaomi разработват умен часовник с голям кръгъл циферблат (подобен на Moto 360 и LG G Watch R) и с функция за измерване на пулса. По отношение на дизайна източникът допълва, че устройството ще е с „корпус от полиран метал", наподобяващ използвания от HTC във флагмана им One M9.

За жалост китайското издание не се задълбочава особено в детайлите как първият смарт часовник на Xiaomi ще се конкурира с Apple Watch; можем да предположим, че сред факторите, на които фирмата ще заложи, ще е употребата на премиум материали при производството му. Допълнителен детайл, който остава неуточнен, е дали умният часовник на Xiaomi ще е базиран на Android Wear, или на друга платформа. Липсват и каквито и да е конкретни сведения за срокове на появата на устройството на пазара.

Твърди се още, че Xiaomi ще възпроизведат ценовия модел на другите си продукти и в тази пазарна ниша, и първият им умен часовник няма да е особено скъп. Като се има предвид, че Xiaomi са популярни със сериите си Redmi и Mi с достъпна цена, може да се очаква другите производителите на такива устройства – като LG, Motorola, Samsung и дори Huawei, да се окажат в условия на ценова война.

Сайтът също така информира, че се подготвя и наследник на фитнес тракера на Xiaomi Mi Band, който ще включва поддръжка за технологията NFC. Детайли за новия Mi Band се очаква да станат известни с наближаването на датата на пазарния му дебют. Напомняме, че първата генерация на Mi Band бе представена през юли и дебютира на агресивна цена от , като основните функции бяха следене на физическите показатели и съня на потребителите. През декември Xiaomi оповестиха, че са били доставени над 1 млн. екземпляра от Mi Band от старта на продажбите му на 18 август.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници