Москва: Българското ръководство следва указанията на Брюксел и Вашингтон

Москва: Българското ръководство следва указанията на  Брюксел и Вашингтон
Сергей Наришкин Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Не най-добрите си времена преживяват отношенията между Русия и България. Причината е, че  българското ръководство следва указанията на Брюксел и Вашингтон. Това заяви председателят на руската Държавна дума Сергей Наришкин на среща с председателя на БСП Михаил Миков в Москва, предаде ТАСС.

В понеделник лидерът на БСП Михаил Миков замина на официално посещение в Москва. В руската столица той ще има редица срещи, сред които и с председателя на Държавната Дума Сергей Наришкин. Шефът на руската Дума е в черния списък на Европейския съюз и има забрана да влиза на територията на държави-членки на съюза. Именно заради това миналата година България отмени негова визита у нас.

"Вашето посещение е позитивен принос в установяването на руско-българския диалог, който за съжаление в наши дни изживява съвсем не най-добрите си времена. По наша оценка това се случва, защото българското ръководство понякога прекалено сляпо следва указанията на Брюксел и Вашингтон въпреки националните интереси на страната", изтъкна Наришкин.

Той подчерта обаче, че Русия оценява факта, че БСП се обявява за сътрудничество с Руската Федерация и за отменяне на т.нар. "антируски санкции - инструмент за неприкрит политически и икономически шантаж, който няма никакви правни основания".

Миков заяви, че санкциите срещу Русия имат лошо отражение върху икономиката както на България, така и върху икономиките на страните от Югоизточна Европа. Той повтори за пореден път, че БСП е за отмяна на тези ограничения и против въвеждането на нови.

Сергей Наришкин заяви, че не бива кризата в Украйна да се отразява на традиционно добрите отношения между България и Русия.

#Русия #България #Михаил Миков #Миков #Сергей Наришкин #Наришкин #БСП #санкции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници