Отменят стотици полети заради поредна стачка на "Луфтханза"

Отменят стотици полети заради поредна стачка на "Луфтханза"
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Над 400 полета вероятно ще бъдат отменени заради готвена 12-часова стачка от пилотите на немската авиокомпания "Луфтханза". Синдикатът на германските пилоти „Кокпит” призова късно в понеделник вечер за еднодневна стачка в сряда, която ще обхване полетите на къси и средни разстояния в Германия.

Подразделенията на Луфтханза „Джърмануингс” и „Юроуингс” ще изпълняват редовното си разписание, както и дългите полети на Луфтханза ще останат без промяна, посочи авиокомпанията.

Специално разписание ще бъде публикувано на сайта LH.com. На повечето пътници, които ще бъдат засегнати от стачката, ще им бъде предложен алтернативен полет.

Това е поредната стачка в спора между профсъюза и работодателя. Припомняме, че само през изминалата 2014-та година пилотите стачкуваха 10 пъти. Те бяха против плановете на компанията да повиши възрастта за предсрочно пенсиониране до 61 години от сегашните 59. 

Според преди съществуващата практика пилотите могат да приключат работа, когато достигнат 55 години, като до достигане на пенсионната възраст (65 г.) получават от работодателя възнаграждение в размер на 60 на сто от заплатата им. От компанията обаче са прекратили тази практика, което миналата година предизвика недоволството на нейните служители. 

#Луфтханза #стачка #пилоти #летище #авиокомпания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници