Македонски вестник: "Ал Джазира" дестабилизира Македония

Македонски вестник: "Ал Джазира" дестабилизира Македония
Александър Велики в шадраван – проект Скопие 2014, Македония Снимка: patepis.com
A A+ A++ A

Македония обвини катарската телевизия "Ал Джазира", че се опитва да дестабилизира страната.

Причината за обвиненията са, че телевизията излъчила 25-минутно предаване  - Balkans, посветено на Македония, в което се твърдяло, че албанците в страната били потиснати, а в същото време националните герои били подиграни. Телевизията се подиграла с македонските герои Даме Груев, Яне Сандански и Гоце Делчев и още по-лошо твърдяла, че Александър Македонски е грък.

"Това е класическа антимакедонска пропаганда, подпомогната от опозиционния Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) и фондацията Сорос", коментира македонският вестник ”Вечер”.

Според изданието, никой досега не се опитвал да навреди толкова на Македония и македонския народ.

„В 25-минутното видео телевизията отправи толкова обиди към Македония и македонския народ, колкото не са чувани досега. От подигравка с македонските национални герои, до отричане на македонската идентичност. Ал Джазира се опита да изкриви реалността в Македония“, посочва изданието.

Освен обвинението, че мнозинството албанско население е изцяло подтиснато, в предаването се твърдяло, че не се празнува нито един албански празник.

Според македонския вестник, причина за неверните твърдения са заместник-председателят на СДСМ Радмила Шекеринска и неколцина платени експерти от фондацията Сорос.

#Македония #Ал Джазира

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници