Отломките от катастрофата във Франция показват, че самолетът не е бил взривен

Отломките от катастрофата във Франция показват, че самолетът не е бил взривен
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лансираната версия, че самолетът, който катастрофира над френските Алпи се е взривил във въздуха, бе опровергана. Причина за това е големината на отломките от катастрофата.

Координаторът на спасителните екипи на мястото на катастрофата заяви, че повечето от останките са малки, а най-голямата открита част от самолета е с размерите на автомобилна врата, съобщава в. „Ню Йорк Таймс“.

По думите на директора на френското Бюро за разследване и анализи Реми Жути, дребните отломки са типични за сблъсъци с голяма скорост.

Френските власти посочват, че самолетът вероятно се е разпаднал на парчета, след като се е ударил в планинския склон, а не се е взривил във въздуха. При експлозия по време на полета обикновено отломките са разпространени на много по-голяма площ, а самите парчета са доста по-големи, казва Жути.

В същото време стана ясно, че един от пилотите на пътническия самолет преди падането е бил извън пилотската кабина и не е могъл да се върне в нея. Източник от следователския екип твърди, че записите в откритата черна кутия показват, че пилотите не са били заедно в момента на падането на летателното тяло.

"Мъжът първоначално леко чука на вратата, но не получава отговор", казва следователят, пожелал анонимност. "След това той чука по-силно, но също няма отговор. Чува се как думка по вратата", подчертава той.

Припомняме, че пътническият самолет Ербъс А320, изпълняващ полет от Барселона до Дюселдорф, на 24 март се разби в труднодостъпен район на височина над 2000 метра във френските Алпи. На борда се намираха 150 човека - 144 пътници и 8-членен екипаж.

#самолет #катастрофа #отломки #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници