Бъчварова: Правителството стои зад проекта на Христо Иванов

Бъчварова: Правителството стои зад проекта на Христо Иванов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството категорично стои зад проекта на Христо Иванов за реформи в съдебната система. Това обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в ефира на Нова телевизия по повод изненадващо внесения проект за промени в Закона за съдебната власт от група депутати на ГЕРБ.

По думите и съдебната реформа е ключова и колкото повече позиции има, толкова резултатът ще е по-добър.

Във "Фейсбук" премиерът Бойко Борисов също подкрепи Христо Иванов.

На въпрос дали Борисов е бил наясно с действията на Цветанов, Бъчварова коментира, че не може да спекулира по тази тема.

Тя обяви, че Цветанов не я е уведомявал за нов законопроект, и че не е длъжен да ги уведомява. Вицепремиерът подчерта, че е важно как ще протече дебатът в комисиите и в пленарна зала.

Относно взаимоотношенията на правосъдния министър Христо Иванов с главния прокурор Сотир Цацаров, Бъчварова обяви, че "в политиката не е задължително да се обичаш с всички, важното е какво работиш и какво се случва".

По повод работата с партньорите Бъчварова обяви, че с АБВ и Ивайло Калфин работят много добре. Относно критиките на Георги Първанов към коалицията, вътрешният министър заяви, че не е приятно да има „критики отвън”. 

Бъчварова коментира и случая с детето от куфара. Тя съобщи, че се работи изключително активно и сериозно по него. Вътрешният министър отчете, че има много спекулации по медиите, но поясни, че това е обяснимо имайки предвид интереса към темата. 

#Румяна Бъчварова #съдебна реформа #Христо Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници