Спецификации на Sony Xperia Z4, разкрити от FCC и GFXBench

Спецификации на Sony Xperia Z4, разкрити от FCC и GFXBench
A A+ A++ A

Предвид многобройните слухове и изтичане на информация за Sony Xperia Z4, изглежда анонсът на телефона наближава. Вече видяхме ранни рендерирани изображения, а основните подробности в списъка със спецификации до голяма степен вече са известни. Което не означава, че няма какво повече да бъде разкрито за него - в приложението за тестове GFXBench тези дни бе забелязано устройството Sony E6553, за което от януари се твърди, че всъщност е Z4.

Списъкът със спецификации в GFXBench е доста пълен, като там се упоменават 5.1-инчов дисплей с резолюция 1080 x 1920 пиксела и чипсет Qualcomm Snapdragon 810 (осемядрен с тактова честота 1.9GHz и графичен чип Adreno 430). Другите разкрити от бенчмарка спецификации са 3GB RAM, 32GB вградена памет, 20.7MP задна камера и 5MP фронтална камера. Както и бихте очаквали, Sony E6553 работи с Android 5.0.2 Lollipop.

Преди пазарния дебют остава и още една стъпка, която новият флагман на Sony трябва да измине - тестове и одобрение от американската комисия FCC. Но изглежда и това вече е направено - FCC вече е одобрил телефон на Sony с кодово име PM-0780. Подробностите за него в документацията не са особено много, но е известно, че той поддържа широка гама от LTE честоти и че е снабден с вградена батерия и microSD слот.

В документите са посочени шест различни варианта на въпросния телефон - идентични като хардуер, но отличаващи се по конфигурацията на мобилните стандарти – вероятно с цел съвместимост с мрежите на конкретни оператори и/или мрежи на различни пазари. Размерите му също са посочени в документацията - те са 73 x 146 мм, което го прави почти идентичен по размер на Xperia Z3, като пропорциите му съвпадат достатъчно точно със слуховете за широчината и височината на Sony Xperia Z4.

Ако следващият флагман на Sony наистина е получил одобрението на FCC, вероятно не остава много време до официалния му анонс. Според по-ранните слухове, компанията нямаше планове да представи новия телефон по-рано от изложението IFA 2015 (което ще се проведе през септември), но сегашните сведения загатват, че може би няма да се наложи да чакаме чак дотогава. Естествено, възможно е и Sony да имат друг коз в ръкава - и въпреки че до дебюта на Xperia Z4 може би остават цели 5 месеца, това не означава, че Sony няма да представят друг нов смартфон преди този момент.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници