Йотова: Трябва да си отговорим защо БСП заслужава да е във властта

Йотова: Трябва да си отговорим защо БСП заслужава да е във властта
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

„Трябва да си отговорим на няколко неща на конгреса. Първото е, че трябва ясно да си зададем въпроса какво предлага БСП на предстоящите местни избори и защо си заслужава да бъде във властта”. Това заяви евродепутатът от БСП Илияна Йотова преди 48-ия конгрес на партията в ефира на Нова телевизия.

„Като че ли парата се изпусна преди днешния ден. Имам усещането, че някои поправки в устава бяха наречени анти-Станишев, а не бяха“, посочи още Йотова и уточни, че „не е сериозно да се мисли, че Сергей иска или някога се кани да се кандидатира пак за лидер на БСП. Той е изключително добре приет в европейската политика и вярвам, че там е неговото място. Той има бъдеще като европейски лидер”, добави тя.

По думите й това няма да се случи, не само защото така той казва, но и защото такава е традицията в партията. „Не мисля, че БСП ще избере Станишев пак, но не мисля, че ще се стигне до там“, уточни Йотова.

Тя коментира и шефовете на регионалните структури на БСП по места в страната, където едни и същи хора са на поста от дълги години.
„Някои хора си правят оглушки и смятат, че пак ще са на ръководните места. Трябва да се спре с това едни и същи хора да преизбират на едни същи места по места. Млади хора ми казаха, че 6 месеца са чакали, за да бъдат приети в партията. Има и хора, които трябва да си подадат оставката“, заяви тя и допълни, че в същото време е имало случаи, в които е имало молби да се прати човек от центъра, защото не е имало подходящ човек.

По отношение на 48-ия конгрес Йотова заяви още, че ще се чуят много анализи и мнения за кабинета на Пламен Орешарски.

Евродепутатът направи сравнение още и между катастрофата във Върбица, където загина една жена, със сегашното състояние на държавата.
„Катастрофата във Върбишкия проход е диагноза на държавата. От беднотия хората са отишли за 7-8 лева надница да берат лук. Къде е държавата? Няма я. Когато има загинал - дали е един, дали са повече, трагедията е голяма“, коментира Йотова.

#Илияна Йотова #БСП #конгрес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници