Автобус полетя в пропаст в Китай, 21 души загинаха

Автобус полетя в пропаст в Китай, 21 души загинаха
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Автобус полетя в пропаст, след като излезе от пътя в югозападен Китай. Превозното средство е паднало в река на дъното на пропаст с дълбочина 100 м. При инцидента са загинали 21 души, а други трима са ранени, предаде агенция Синхуа.

Разследващи смъртоносния инцидент допускат, че автобусът е използвал незаконно път, предназначен за по-малки превозни средства.

Фаталните пътни инциденти в Китай са сериозен проблем, тъй като пътната мрежа и новите шофьори се увеличават бързо, докато законите за движение и сигурност по пътищата са пренебрегвани. При пътни произшествие - общо 426 000, в Поднебесната империя през първите 10 месеца на миналата година са загинали 87 200 души, съобщава министерството за обществена сигурност. Броят на катастрофите е отбелязал увеличение с 1,9% в сравнение с 2013 г.

Според проучване, публикувано през 2011 г., което е било дело на китайски и американски специалисти, реалният брой смъртоносни инциденти в Китай е два пъти по-висок от регистрирания.

През юли миналата година 43 души загинаха, след като камион, превозващ запалителна течност, се удари в автобус на автомагистрала в централната част на Китай. През август пък туристически автобус пропадна в клисура в Тибет, след като преди това удари два други автомобила. В резултат на катастрофата с живота си се простиха 44 души, а ранените бяха 11. Пътните инциденти са на трето място в класацията от причини за смърт в Поднебесната империя, при което се отчита, че катастрофите отнемат повече жертви от раковите заболявания.

#автобус #Китай #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници