Лили Иванова: Какво значение имат призовете, ако не можеш да пееш

Лили Иванова: Какво значение имат призовете, ако не можеш да пееш
снимка: БНТ
A A+ A++ A

"Какво значение имат призовете, ако излезеш и ги наредиш на сцената, а не можеш да пееш". Това попита голямата българска певица Лили Иванова в интервю за Георги Любенов по БНТ.

"Няма прими и звезди. На сцената показваш какво можеш - или пееш добре или не. Какви прими, какви звезди", отсече още тя и допълни, че не иска да я наричат така.

„Не обичам определения “звезда”, “прима” – всички се борят за някакви титли първа, втора, пета, десета – няма такова нещо, допълни тя.

По думите й в живота си не се е борила за награди и за статуетки, а те са й били връчени по определен повод. "Важното е как ще си изпея песните пред публиката", смята певицата и призна, че не се сърди на младото поколение, което не харесва нейните песни.

Относно тенденциите в музиката и дали нейната цел е тя да е първоизточникът им, Иванова заяви, че предпочита да ги следи. Част от музикалната й концепция е да включва аранжименти на стари хитове. Такива са песните „Молба” и „Искам те”, включени в новия й албум – „Поетът”. Тя допълни още какво е усещането, когато "публиката диша заедно с теб". Според нея това чувство е неописуемо и само тя може да го изпита.

Лили Иванова разкрива как е калила своя характер през годините и кога снема доверието си от хората. По думите й тя никога не си е позволила да каже публично лоша дума за някого, докато обратното често се е случвало. Дори хора, които не познава са се изказвали за нея.

Въпреки всичко певицата заяви, че в жизнената й философия липсва носталгията. "Известна съм с това, че гледам винаги напред. За мен миналото е минало. То по-скоро е поука за мен", призна тя.

Тя разкри още и кои са сцените, които ще помни цял живот. "Извън България на първо място е зала "Олимпия" в Париж. Там е уникално, имаше публика от цял свят. Като пея не помня кога съм излязла и кога съм се прибрала след концерта", призна великата естрадна певица.

Иванова разкри още, че в програмата й са включени концерти в България – в градове, в които не е пяла от 20 години – Свиленград, Ямбол и Габрово. В средата на май пък я очаква среща с публиката в Лондон.

#Лили Иванова #певица #призове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници