Инджев: Русия е платила за камерите пред Паметника на съветската армия

Инджев: Русия е платила за камерите пред Паметника на съветската армия
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Русия е платила за камерите пред монумента на окупационната червена армия в София. Това заяви журналистът Иво Инджев в ефира на Нова телевизия.

По думите му Русия дава пари и контролира какво правят българите на този паметник. Това се осъществява чрез българската полиция от Първо РУП в София.

"Тези с камери са с висока разделителна способност, каквито няма по пътищата”, каза още той.  

"Онзи ден отново арестуваха българи, затова че са написали истината върху паметника, че става дума за окупация. Едно униформено лице от районното управление е признало пред арестуваните, че им оказват натиск от руското посолство”, заяви още Инджев.

На 14 април Паметникът на Съветската армия в София отново осъмна изрисуван. На основата на монумента бе изписан с жълта и синя боя призив за демонтирането на паметника. Надписите гласяха "Лустрация и Демонтаж".

За вандалската проява бяха арестувани Манол Глишев и Кирил Чуканов. Двамата бяха активни участници в окупацията на Софийския университет и протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Те бяха освободени от Първо РПУ, без да им бъде повдигнато обвинение. По думите им Паметникът на съветската армия е символ на вече отминал престъпен режим и трябва да бъде премахнат от центъра на София.

#Иво Инджев #Русия #Паметник на Съветската армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници