Главният прокурор получи 6 тома допълнителни материали за Ченалова

Главният прокурор получи 6 тома допълнителни материали за Ченалова
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главният прокурор Сотир Цацаров ще трябва да разгледа нови 6 тома материали във връзка с дейността на съдия Румяна Ченалова. Допълнителните документи са изпратени от ВСС и те ще бъдат обект на преценка за присъединяване към наказателните производства, които се водят срещу съдията, съобщиха от прокуратурата. Преценката ще се извърши от специализираното звено "Антикорупция".

Сред материалите, предадени на главния прокурор, са 6 папки с документи. Папките са озаглавени: "Ченалова – Класьор 1", "Ченалова – Класьор 2", "Ченалова – Класьор 3", "Ченалова – РС-Сливница, ЧСИ", "Недобри практики – СГС-Ченалова", "Соло, Трактор, Белведере, БДЖ".

Съдия Ченалова е обвинена в длъжностно и документно престъпление по търговско дело на енергийно дружество срещу държавата. Тя е съдия на знакови дела като "Октопод" и "Соло".

Ченалова беше задържана след няколко неуспешни опита да бъде призована, за да й бъде повдигнато официално обвинение. Тя бе пусната под гаранция от 8 хиляди лева в четвъртък през нощта (16 април), но вчера (21 април) Софийска градска прокуратура протестира това решение на Софийски градски съд.

Срещу съдия Ченалова има и висящо разследване за престъпление по служба - по казуса "Белведере", който даде повод на френския посланик да заяви, че в съдебната ни система има "гнили ябълки". За него не й е повдигнато обвинение.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници