Стивън Хокинг: Хората трябва да отидат да живеят в космоса в следващите 1000 г.

Стивън Хокинг: Хората трябва да отидат да живеят в космоса в следващите 1000 г.
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Хората трябва да отидат да живеят в космоса в следващите 1000 години, или ще умрат. За това алармира гениалният физик и космолог Стивън Хокинг. Според него това е наложително, тъй като няма да оцелеем на „крехката ни планета“.

„Трябва да продължим да изучаваме космоса заради бъдещето на човечеството“, посочва Хокинг и допълва „Не мисля, че ще оцелеем още 1000 години, без да напуснем нашата крехка планета.

Хокинг алармира за това по време на специална лекция в Операта на Сидни. Стивън Хокинг изнесе лекцията си посредством холограма, а самият той се е намирал в офиса си в Кеймбридж. 

В края на лекцията той окуражи публиката да „погледне към звездите, а не към краката си“.

„Опитайте се да намерите смисъл в това, което виждате и си задайте въпросите какво кара вселената да съществува“, призова Хокинг. „Бъдете любопитни и независимо колко труден изглежда животът, вие може да се справите и да успеете. Всичко зависи от това да не се откажете“, заяви още ученият.

Хокинг за пореден път предупреди, че опасността за човечеството идва заради бумът на технологиите и увеличаването на човешката агресия и варварство.

През февруари той заяви, че колонизирането на други планети е „застраховка живот“ за видовете и може да е единственият начин да продължим да съществуваме.

По време на лекцията член на публиката успя да попита професора и за "космологичния ефект от напускането на Зейн Малик  от бандата One Direction и разбиването на сърцата на милиони тийнейджърки по целия свят". Хокинг успокои феновете, като им каза, че в паралелна вселена Зейн е член на бандата - и че в друга, той е женен за жената, която е задала въпроса.

За финал Хокинг разсмя публиката с известното си чувство за хумор, използвайки фразата от Star Trek “beam me up Scotty!”, след което специалната холограма с неговия образ е изчезнала от сцената.

#Стивън Хокинг #космос #човечество

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници