Български полицаи на едномесечна мисия в Белгия

Български полицаи на едномесечна мисия в Белгия
Екипът от четирима български служители на МВР са работили в продължение на месец с белгийските си колеги на територията на град Гент. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Екипът от четирима български служители на МВР са работили в продължение на месец с белгийските си колеги на територията на град Гент.

В Белгия са били командировани по един представител на ГДБОП, Криминална полиция и Областните дирекции на МВР в Русе и Габрово заради зачестилите през миналата година проверки на българските емигранти, живеещи в Гент, съобщиха от пресцентъра на МВР.

За един месец в околностите на белгийския град и в самия Гент са били извършени проверки на 366 български граждани.

Разкрити са 15 души, обявени за общодържавно издирване за различни прояви, двама – обявени за международно издирване, и 97 - с криминални и съдебни регистрации в страната и чужбина.

Проверени са 38 български автомобила и една българска фирма, като е открита и една фалшива българска лична карта.

По време на съвместните проверки са направени 1250 справки в информационните масиви на българското МВР и е установено, че приблизителният брой българи на територията на Гент е около 6000 души.

В края на едномесечната работа на белгийска територия българските криминалисти са получили висока оценка от Дирекцията за криминални разследвания (CID) към полицията в Гент, допълват от МВР.

#Белгия #полицаи #емигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници