Журналистите от ТВ7 правят жива верига, за да спасят медията

Журналистите от ТВ7 правят жива верига, за да спасят медията
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Журналисти на ТВ7 обградиха входа и направиха жива верига, за да не допуснат хамалите и помощник съдия изпълнителя да се върнат обратно и да продължат с изнасянето на техниката. Те се опитват да спасят медията, в която работят. Много хора също се присъединяват към тях с мотивът, че демокрацията е застрашена.

"Ако сървърите на телевизията бъдат изнесени, ще нанесат вреда за десетки милиони лева. Това заяви изпълнителният директор на медията Кирил Благоев.

По-рано полицаи, хамали и частен съдебен изпълнител влязоха в офисите на телевизия ТВ7 в изпълнение на съдебно решение за спирането излъчването на телевизията.

"Обискът се извършва на основание на съдебен спор", потвърди още Благоев. "Ние оказахме съдействие напълно. Но в един момент те заявиха, че искат да спрат сървъра без значение какъв е реда по списъка. Искат да ударят сърцето на телевизията", допълни изпълнителният директор.

В същото време стана ясно, че от Камерата на частните съдии изпълнители няма лице Кристина Димитрова. Именно това име бе съобщено, като съдия-изпълнителя, който е в ТВ7.

"Действам по инструкции". Това заяви по-рано Димитрова.

„Не мога да повярва, че може да бъде спряна медия в Европейския съюз“, коментира журналист от медията.

От своя страна адвокат Николай Хаджигенов посочи, че тази атака не е само срещу ТВ7, а срещу свободата на словото.

"Това, което се случва е пълен абсурд, няма нищо общо с морала и правните действия. Самият факт, че присъстват над 20-30 униформени, е показателен. Това не е наркоманско сборище, а телевизия. Там най-опасните хора са журналисти с микрофони и камери, допълни адвокатът.

„Това е демокрация на хартия. Ако се спре телевизията, това означава, че тази хартиена демокрация е изхвърлена в кошчето“, посочи още юристът.

До момента ТВ7 излъчваше от студиото на NEWS7. Хамалите обаче вече навлизат и в това студио, обяви водещият.

#ТВ7 #медия #журналисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници