Синдиците на КТБ отлагат акцията в ТВ7 с една седмица

Синдиците на КТБ отлагат акцията в ТВ7 с една седмица
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С оглед на големия медиен отзвук и за да се избегнат всякакви спекулации, че това е целенасочен акт срещу медия, сме указали на частния съдебен изпълнител да отложи с една седмица изпълнението, свързано с активи, заложени в полза на КТБ АД - в несъстоятелност. Това едноседмично отлагане е по изключение, заявяват синдиците на "Корпоративна търговска банка" АД - в несъстоятелност.

Надяваме се в този срок длъжникът на банката да предприеме необходимите действия, свързани с отдавна необслужвания от него кредит и да уреди взаимоотношенията си с "Корпоративна търговска банка" АД - в несъстоятелност.

След изтичането на едноседмичния срок, ще продължим всички позволени от закона действия, да защитаваме имуществото и кредиторите на КТБ АД - в несъстоятелност, на които се дължат милиарди. На първо място сред тях е Фондът за гарантиране на влоговете, т.е. българският данъкоплатец, заявяват още синдиците.

Междувременно, частният съдебен изпълнител Неделчо Митев също коментира случая. "Аз съм длъжен да прибера абсолютно всички вещи, описани в извлечението от централния регистър на особените залози. Мое задължение е да прибера тези вещи до една", категоричен бе той на пресконференция в сряда.

Митев допълни, че вещите са дълъг списък с близо 200 позиции. "Този списък е един индикативен списък, не създава поредност в никакъв случай", каза той и на няколко пъти след това подчерта, че не създава някаква задължителна поредност, по която трябва да се върви.

В списъка има широка гама от телевизионна техника, включително и сървър. На въпроса защо решиха да започнат от позиция 130 – сървърът на телевизията, който е сърцето на медията, той уточни, че този сървър така или иначе трябва да бъде взет. "Дали ще бъде взет на първо място, или на 15-то или на 130-то – като краен резултат, той трябва да бъде предаден", каза съдебният изпълнител.

 

#КТБ #ТВ7

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници