Cyanogen се разделя с OnePlus

Cyanogen се разделя с OnePlus
A A+ A++ A

Партньорството между разработчиците на независимата, Android базирана платформа Cyanogen OS и производителя на телефони OnePlus е приключило. Решението за прекратяване на партньорството означава, че Cyanogen ще си търсят нови производители на Android телефони, които да използват тяхната операционна система. Само преди около две седмици базираният на Android 5.0 Cyanogen 12 бе пуснат за притежателите на модела OnePlus One.

Ръководството на OnePlus очевидно е приело доста присърце факта, че миналата година, скоро след дебюта на OnePlus One в Индия, Cyanogen подписаха ексклузивно споразумение с индийския производител на телефони Micromax. Това доведе до временна забрана от съда в Ню Делхи за продажба на OnePlus One в страната - и накара OnePlus да се захванат с разработката на своя собствена ОС - OxygenOS.

Изпълнителният директор на Cyanogen Кърт Макмастър твърдо вярва, че ако не беше подкрепата на Cyanogen, OnePlus не би се радвал на успешна първа година на пазара. "Без Cyanogen, OnePlus би продал може би едно-две устройства на международните пазари, коментира той. – На практика те изградиха своя бранд на наш гръб."

От Cyanogen не изглежда да губят време в скръб от раздялата. Според актуални слухове компанията работи с нови партньори и търси производители, стремящи се да се наложат на пазара. В изявление от Cyanogen заявяват, че въпреки че OnePlus е доставил "сериозни количества устройства", те не могат да се сравняват с обемите на доставки, които ще осигурят новите им партньори.

Що се отнася до OnePlus, акцентът за тях е върху ъпдейтите за тяхната OxygenOS, но от Cyanogen все пак заявяват, че ще продължат да поддържат устройствата, използващи тяхната ОС. Стив Кондик, главен технологичен директор на Cyanogen, приключи с кратко изявление: "За жалост, това вероятно ще е последният плод на това ни партньорство… Две нови компании се опитват да правят смели неща и това води до сблъсък на доста хора.”

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници