Пловдив ще бъде домакин на световен винен конкурс

Пловдив ще бъде домакин на световен винен конкурс
A A+ A++ A

България спечели домакинството на 23-я световен винен конкурс Concours Mondial de Bruxelles за 2016 година. За това съобщи пръв на профила си във фейсбук премиерът Бойко Борисов, който е изключително горд от признанието на сомелиерите.

Събитието ще се състои от 29 април до 1 май 2016 година. Подкрепа ще бъде оказана от Министерството на земеделието и храните, Министерството на туризма и община Пловдив.

Concours Mondial de Bruxelles 2016 е сред най-значимите световни събития на винената индустрия. Следващата година в България ще пристигнат едни от най-добрите сомелиери, които ще оценяват качествата на хиляди вина от цял свят.

Днес завърши 22-то издание на конкурса. В българската делегация, участвала в церемонията за обявяване на Пловдив за домакин на събитието са били и министърът на туризма Николина Ангелкова, посланикът в Италия Марин Райков, Красимир Коев – директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното, заместник-председателят на комисията по туризъм в Народното събрание Даниела Савеклиева, областният управител на Пловдив Розалин Петков и главният секретар на община Пловдив Ангелина Топчиева.

Конкурсът е един от най-престижните и най-големите в света, като близо 300 световно признати дегустатори оценяват хиляди различни вида вина от 58 държави.

#Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Акценти

Инбет Казино