Apple иска да спрe безплатния стрийминг на музика през Spotify

Apple иска да спрe безплатния стрийминг на музика през Spotify
A A+ A++ A

Департаментът по правосъдието на Щатите проуча бизнес практиките на Apple, които компанията прилага преди пускането на собствената си стрийминг музикална услуга през лятото. Според многобройни източници на The Verge, американската компания се опитва да накара големите музикални лейбъли да принудят услуги като Spotify да спрат да предлагат възможност за безплатно слушане на музика. Това на свой ред ще намали сериозно конкуренцията на собственото предложение на компанията.

Информацията разкрива, че много висши мениджъри от музикалния бизнес вече са били разпитани от американските власти. Оказва се, че Apple използва силните си позиции, за да накара издателите на музика да не подновят договорите си със Spotify що се отнася до слушането й през безплатния канал, който излъчва реклами. Шведската компания има 60 милиона потребители, но само 15 милиона от тях плащат за премиум абонамент.

Очаква се услугата на Apple да включва сериозно количество ексклузивно съдържание, но наличните опции за безплатен стрийминг на музика могат сериозно да подкопаят успеха й. Apple дори е предложила да плати лицензната такса на YouTube към Universal Music Group ако лейбъла спре да предлага песните си в сайта на Google.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници