Изтекли спецификации на iPad Pro разкриват NFC, Force Touch и чип A9

Изтекли спецификации на iPad Pro разкриват NFC, Force Touch и чип A9
A A+ A++ A

Последното изтичане на информация за дългоочаквания Apple iPad Pro идва от анонимен източник, който потвърждава, че таблетът ще разполага с 12.9-инчов екран. Дисплеят ще включва технологията Force Touch на Apple, която отчита доколко силно потребителят натиска екрана (Force Touch в момента се използва в Apple Watch и в най-новия лаптоп от серията MacBook). Новият таблет очаквано ще разполага и с USB Type-C порт. Ранните прототипи на корпуса показват, че отстрани на таблета ще има втори порт, плюс обичайния Lightning конектор на долния ръб, но засега не е ясно дали устройството ще включва и двата порта или само един.

Очаква се като аксесоар да бъде предложена писалка, която да се свързва с таблета чрез Bluetooth и отчитаща силата на натиск. Анализаторът от KGI Securities Мин Чи-Куо по-рано тази година заяви, че Apple ще пуснат опционална писалка за iPad Pro едновременно с лансирането на таблета. Според новата информация iPad Pro ще съдържа NFC чип, позволяващ на търговци да използват таблета като POS терминал в съчетание с Apple Pay.

Процесорът ще е Apple A9 – такъв се очаква и в следващите модели iPhone. Настоящият флагмански iPad модел – Apple iPad Air 2, разчита на Apple A8X чип, който е подобрена версия на A8, използван в iPhone 6 и iPhone 6 Plus. Не се уточнява кога таблетът ще бъде анонсиран и каква ще е неговата цена. Реалното название на продукта също варира, като според някои източници Apple може да използват "Plus" в името, в духа на фаблета iPhone 6 Plus. Буквално преди седмица, друго изтичане на информация разкри размерите на 12.9-инчовия iPad - 223 x 306 x 7.2 мм.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници