Ето защо Xiaomi е срещу microSD слотовете в смартфоните

Ето защо Xiaomi е срещу microSD слотовете в смартфоните
A A+ A++ A

Възможността за увеличаване на вградената памет на телефона е сред нещата, които много много потребители търсят в новите си устройства. Хюго Бара от Xiaomi смята, че тя е едно от предимствата на бюджетната серия смартфони на компанията, но няма място при флагманските модели. Това става ясно от негово интервю за Engadget след премиерата в Хонконг на новия Mi 4i. Причината за това е нежеланието да се жертва капацитета на батерията, ергономиката, външния вид и дори възможността за ползване на втори SIM слот.

Според него картите с памет са податливи на различни повреди, а освен това на пазара има много фалшиви карти с ниско качество, които създават много проблеми. Когато се сблъскат със забиване на приложенията и бавна работа на новия си телефон от висок клас повечето потребители са склонни да обвинят производителя, но причината може да се окаже в картата с памет. Позицията на Бара едва ли е изненадваща – той беше вицепрезидент на дивизията за Android в Google, а както знаем компанията не добавя слотове в устройствата от серията Nexus (с изключение на Nexus One).

Бара смята, че тенденцията е постепенно слотовете за карти да изчезнат и потребителите не трябва да очакват такива от флагманските телефони. Подобно е отношението на Xiaomi и към възможността за смяна на батерията. Данните на компанията са показали много ниско търсене на резервни батерии за продуктите й, а освен това при нужда винаги може да се ползват външни. Смартфоните Redmi обаче предлагат сменяеми батерии, което според Бара е направено заради добавянето на microSD слот и възможност за сваляне на задния панел.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници