Consumer Reports определи Apple Watch за най-добър умен часовник

Consumer Reports определи Apple Watch за най-добър умен часовник
A A+ A++ A

Умните часовници доста бързо се превърнаха в неотменима част от мобилния пазар. След пазарния дебют на Apple Watch конкуренцията в този сегмент стана особено ожесточена – но кой от тях би трябвало да се счита за най-добър?  Отговор на този въпрос са се опитали да дадат независимите експерти в областта на мобилните устройства от Consumer Reports.

От организацията са подложили на подробни тестове 11 модела часовници, сред които са били Apple Watch, Motorola Moto 360, Pebble Steel, Sony SmartWatch 3, LG G Watch R и ASUS ZenWatch. Критериите им за оценка са били различни – поведение на екрана под ярка слънчева светлина и при ниска осветеност, биометрична функционалност, устойчивост на издраскване, защита от проникване на влага и други.

Резултатите от тестовете са показали, че часовникът на Apple е лидер в надпреварата по доста критерии, докато два броя от устройството на Sony са се провалили в аспекти, които най-малко бихме очаквали – например в теста за водоустойчивост. Това е особено изненадващо предвид акцента на японския производител върху защитата на мобилните му устройства от вода и прах.

Организацията не разкрива как са се подредили в класацията останалите часовници – с изключение на победителя, който е стоманената версия на Apple Watch. Като цяло това решението предизвиква много въпроси, особено на фона на ограничения брой приложения за устройството на Apple и силната конкуренция от страна на Pebble. По-долу можете да видите видео, демонстриращо процеса на изпитания на часовниците.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници