Тоше Огнянов за Novinite.bg: Евакуират жени и деца от „Диво селище”, чакаме край на полицейската операция

Тоше Огнянов за Novinite.bg: Евакуират  жени и деца от „Диво селище”, чакаме край на полицейската операция
Евакуират част от жителите на квартал „Диво селище” в Куманово. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Очакваме полицейската акция срещу въоръжена групировка в град Куманово да приключи до вечерта. По последни данни полицията евакуира част от жителите на квартал „Диво селище”. Евакуирани са предимно жени и деца, коментира за Novinite.bg Тоше Огнянов от македонския сайт Independent.mk.

Жените и децата са настанени на безопасно място извън зоната на сраженията. Полицейската акция е в ход, в града се чуват изтрели. Терористите отговарят на огъня с автомати, бомби и снайпери. Достъпът до "Диво селище" е блокиран. Само полицейски сили и аварийни автомобили могат да влизат в периметъра.

"Все още нищо не се съобщава за членовете на въоръжената група. Нито една от институциите до момента не е направила коментар за самоличността им, нито колко са на брой. Не трябва да се коментира националността им преди да бъде официално обявено", коментира Тоше Огнянов.

По-рано Министерството на вътрешните работи на Македония съобщи, че тази сутрин е започнало действия за разкриване и разбиване на голяма въоръжена терористична група, която по оперативна информация има за цел да организира нападения срещу държавни институции. В момента операцията е в ход - полицейски части атакуват последната позиция на въоръжената групировка. За целта пристигнаха допълнителни полицейски части.

Помощник-министърът на вътрешното ведомство в Скопие Иво Котевски заяви на първата официална пресконференция за днешните безредици в Куманово, че полицията действа много внимателно, за да не утежни ситуацията.

#Куманово #Македония #Иво Котевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници