Премиерът: За Македония сме предпазливи в изказванията

Премиерът: За Македония сме предпазливи в изказванията
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"От едната страна са ни Украйна и Крим, от другата Македония. Във всички случаи следим ситуацията там, по-предпазливи сме в изказванията. Изводът е, че трябва да се подхожда с разбиране". Това заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на бТВ в понеделник.

Премиерът заяви, че въпреки кризата, в която са заварили държавата и изключително добрата работа, която в момента НАП, Митници, има събрани над милиард лева от сивата икономика повече за първите четири месеца. „Дадохме сто милиона за Великден и за Коледа на българските пенсионери повече. Ако е живот и здраве на новия Великден и на новата Коледа пак ще даваме", посочи Борисов.

"Намерих му цаката – казано на жаргон. Поне милиард и 600-700 млн. лв. повече ще съберем в бюджета и постепенно ще решаваме тези въпроси”, заяви Борисов.

Той изтъкна, че строителството е най-голямата реформа правена в България. 

По думите му, ако трябва да се прави сравнение с миналото, само за метрото трябва поне 30 души да бъдат наградени, тъй като то е огромно съоръжение. "Над 500 хил. души се возят в София – мечта на поколения софиянци е да имат метро, подземни паркинги, прекрасни станции, каза още Борисов.

В заключение, той обеща, че ще бъде оправена АМ "Струма" до седмица, а до година българите от чужбина ще се приберат.

#Бойко Борисов #Струма #Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино