Големият сблъсък в българската политика ще е между ДПС и РБ, убеден е Кънев

Големият сблъсък в българската политика ще е между ДПС и РБ, убеден е Кънев
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев призна, че откритата война между ДПС и РБ е съвсем очевидна. В сутрешния блок на бТВ в сряда той заяви, че "ДПС за друго не приказват, а най-жестоко ритат срещу здравеопазването".

"Освен това, ДПС скачат и срещу образованието, където вече е предложен закона за реформиране. А в съдебната система те вече усещат, че излизат оттам и това им е кошмарът", добави още Кънев.

По думите му, "ние сме грешни като всеки друг, но се борим за конкретни промени в българската политика". В отговор на конкретен въпрос на Лютви Местан, Реформаторът отговори, че не може да става дума за контролиран вот в Хасково, макар да са издигнали една кандидатура и да имат партньорство с местната власт.

Що се отнася до разследване на бТВ относно схеми с фирми, които опират до сина на хасковския кмет, Кънев заяви, че не одобрява това, но "за моят морал могат да съдят избирателите". Според него, огромната част от хората, които печелят местни избори са вече известни с подобни разкрити схеми. "Този тип партньорства обаче са нужни на местно ниво, в името на политиката", добави Реформаторът.

"Политическото влияние на местната власт е това, което прави ГЕРБ и ДПС силни, а през това време ние сме се съсредоточили в националната политика", посочи още Радан Кънев и допълни, че заради това е постигната стабилност в нашата страна, заобиколена от конфликти.

Той заяви, че е готов да влезе в открит дебат с лидера на ДПС Лютви Местан, защото "големият сблъсък в българската политика ще бъде между ДПС и Реформаторския блок".

По отношение на случващото се в Македония, Кънев е убеден, че "тази държава рухва и трябва да разберем, че корупцията води само до това - до разруха".

 

 

#ДПС #реформаторски блок #Радан Кънев #Лютви Местан #Хасково

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници