Носителят на „Грами“ за джаз Грегъри Портър идва с бенд в София

Носителят на „Грами“ за джаз Грегъри Портър идва с бенд в София
A A+ A++ A

Грегъри Портър (Gregoryporter.com), носителят на „Грами“ за най-добър джаз албум, идва със своя бенд на 18 октомври в зала 3 на НДК. С този концерт ReelFeel празнува петата си годишнина. Билетите са по 40 лв.

Преди години спортна травма лишава Грегъри от футболна кариера, за да даде на света един от най-гениалните джаз музиканти. Той е сред артистите, докосващи с харизма и заразително творчество. Роден е в щата Калифорния, израства с колекцията от госпъл, соул и джаз плочи на своите родители.

Музикалното си вдъхновение получава от изпълнители като Нат Кинг Коул, Джо Уилямс, Дони Хатъуей, както и от учителите си в църковния хор, където пее дълги години.

Всичко това дава широко отражение върху стила и подхода на Грегъри, който с лекота прелива между джаз, соул, ритъм енд блус и госпел. Така, той стига до световната джаз сцена.

Трите му солови албума - Water (2010), Be good (2012) и Liquid Spirit (2013) носят специфична елегантност, но и експлозивна енергия и заряд. Именно последният от тях, издаден от Blue Note, беше удостоен с награда „Грами”за най-добър джаз албум на 2014 г., а сингли като The "In" Crowd и 1960 What? носят духа и енергията на 60-те, но интерпретирани днес.

Материалът е подготвен от Даниел Димитров.

#музика #джаз #Грами #бенд #концерт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите