Нищо в Македония не е такова, каквото изглежда, увери Джамбазки

Нищо в Македония не е такова, каквото изглежда, увери Джамбазки
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Нищо в Македония не е такова, каквото изглежда”. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия в понеделник евродепутатът Ангел Джамбазки, по отношение на изтеклите скандални записи за македонския президент Никола Груевски.

„Това, което може да обърне е един запис, който опозицията не посмя да пусне. Става въпрос за коментар на случая в навечерието на Великден, при който невинни момчета бяха избити на един язовир, докато ловяха риба. Моите съмнения са, че има записи, които доказват връзка на високопоставени хора от тайните служби с тези събития. Самият Заев намекна нещо такова”, каза още Джамбазки.

По думите му, Груевски ще подаде оставка не толкова заради протестите, колкото заради международната изолация, която го чака. Джамбазки е на мнение, че според сценарий, наречен „Малка война”, протестите могат да бъдат тълкуване като национално предателство и по този начин да бъде защитен от външни нападки кабинетът на Никола Груевски.

„Днешната Македония е вчерашната България. Абсолютно повторение на събитията!”, посочи Джамбазки. „Нашият национален интерес изисква категорична защита на териториалната цялост на Македония”, подчерта още той.

„Изключително важна вечер предстои в Македония”, категоричен е евродепутатът. „Ще видим дали Груевски иска да хвърли напрежение в контрапротеста и дали ще има опити за нападение на хората от палатковите лагери. Самият Груевски е заявил вчера, че не е страхливец и няма намерение да подава оставка”, добави той.

#Ангел Джамбазки #Македония #Никола Груевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници