Местан: Естествено е да подкрепим яркия либерал Паси, ако се кандидатира за кмет

Местан: Естествено е да подкрепим яркия либерал Паси, ако се кандидатира за кмет
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма нищо по-естествено от това ДПС като либерална партия да подкрепи яркия либерал Соломон Паси за кмет на София. Това заяви лидерът на Движението Лютви Местан на пресконференция край Кърджали, цитиран от БГНЕС.

Местан посочи, че няма за цел да се бърка във вътрешно-партийни предизборни ходове, за да не бъде уличен за това.

'Паси единствен, но като личност, издигна глас за евро-атлантическата ни интеграция, той е един от символите на евроатлантизма в България", допълни лидерът на ДПС и заяви, че Движението ще излезе с позиция за номинацията на Паси едва, когато тя стане факт.

По повод определението на Радан Кънев за него като "конферансие на съпротивата", Местан риторично попита дали си струва темата да бъде коментирана. "Той (Кънев - бел. ред.) знае три думи и ги повтаря, уточни Местан и допълни, че реформаторите са погълнати от Валери Симеонов и национал-популизма и не може да ги различи като език и послания.

Що се отнася до значението на наслова на последните възпоменателни митинги "Заедно срещу омразата", Местан поясни, че това е призив към всички системни партии от демократичния спектър за заедност с ДПС и подчерта, че не само у нас, а и в цяла Европа има тежка криза на толерантността.

"Не ми е възможно да причисля Реформаторския блок към системните партии, те са асимилирани от национал-популизма", посочи лидерът на ДПС. Той подчерта, че партията му подкрепя изцяло позицията на реформатори за обследване и огласяване на пълната истина за рухването на КТБ и намекна, че не в ДПС ще има смутени и изобличени.


#Лютви Местан #Соломон Паси #кмет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници