HTC не вижда бъдеще в mini смартфоните

HTC не вижда бъдеще в mini смартфоните
A A+ A++ A

Ако някога сте си пожелавали да има mini версия на HTC One M9, по всичко изглежда, че е време да се откажете от тази си мечта. Според Focus Taiwan, президентът на HTC за Северна Азия Джак Тонг е заявил, че компанията е ликвидирала окончателно продуктовата си линия с по-малки варианти на флагманските модели, тъй като я счита за остаряла и неотговаряща на трендовете в мобилната индустрия.

Тонг е обявил mini телефоните за отживелица на официалния дебют на HTC One M9+ в Тайван, коментирайки, че браншът върви към смартфони с дисплеи с диагонал поне 5” и компанията е променила стратегията си, за да се съобрази с този факт. С други думи, може да се очаква и продуктите от среден и нисък клас също да отбележат ръст на размера на дисплея. Това вече се случва, доколкото най-новото предложение на HTC е 5.5-инчовият One E9+ с поддръжка на 2 SIM карти.

Ликвидирането на mini версиите на моделите на HTC е поредният пирон в ковчега на концепцията за "компактни смартфони", изтласкани до нишови устройства от по-големите и ефектни фаблети. HTC все още продължават да продават One mini и One mini 2, които са смартфони с по-ниска цена и като цяло изглеждат сходно с по-големите си събратя, но са със скромни технически характеристики. За сметка на това, One M9+ е версия с още по-добри спецификации на флагмана на HTC за 2015, целяща да насити интереса на азиатския пазар към хай-енд мобилен хардуер.

Докато обикновеният One M9 е с 1080p дисплей, M9+ залага на резолюция 1440x2560 пиксела, а осемядреният му MediaTek чипсет, заместващ Snapdragon 810, осигурява сходна върхова производителност. Впечатляващите спецификации на One M9+ са били повлияни от исканията на тайванските оператори, споделя Тонг, като резултатът е бил версия на флагмана One M9, която да е още по-конкурентна на силно оспорвания азиатски пазар. Ако се вярва на твърденията на HTC, този ход е бил успешен – търсенето на One M9+ в Тайван вече е "малко по-добро" от това на M9.

По-късно от компанията са коментирали пред Phone Scoop, че думите на Тонг не са били интерпретирани правилно. Според компанията той не е заявил директно, че mini серията ще бъде изоставена напълно, но и не потвърждава дали актуалния флагман ще получи вариант с името One M9 mini.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници