Кой ще получи Windows 10 безплатно?

Кой ще получи Windows 10 безплатно?
A A+ A++ A

След като уточнихме, че използващите пиратски копия на Windows в момента няма да получат Windows 10 безплатно, остава да изясним кой в крайна сметка ще получи ъпдейт за новата платформа без пари. Microsoft най-сетне изясниха този въпрос малко повече, макар че отново са оставили някои неясноти.

За момента изглежда, че потребителите на Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate, Windows 8 Pro, Windows 8.1. Pro ще получат ъпгрейд за Windows 10 Pro. Ползващите Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 8 и Windows 8.1. ще получат Windows 10 Home. За потребителите на Windows 7 Enterprise и WIndows 8 Enterprise и Windows 8.1 Enterprise не е ясно какви са съответните версии на Windows 10 и засега остава неизвестно дали на тези потребители ще им се наложи да си платят за ъпдейт до новата версия на платформата.

Що се отнася до Windows 10 Mobile, за него има доста повече неизвестни, тъй като в разпространението на ъпдейтите за мобилни телефони често са ангажирани и мобилните оператори, което в повечето случаи добавя допълнително забавяне в доставката на софтуера. Microsoft обаче обещава да има по-голямо участие в разпространението на новите версии, но засега не е ясно колко то ще ускори процеса като цяло.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници