Lenovo отчита 20% ръст на приходите за миналата година

Lenovo отчита 20% ръст на приходите за миналата година
A A+ A++ A

Време е и за финансовите резултати и на Lenovo и те показват, че китайската компания продължава да прави бизнес повече от добре. През последното тримесечие на фискалната година, която приключва в края на март, Lenovo регистрира приходи от 11,3 милиарда долара, което е годишно увеличение с 21%. Традиционно това е по-слаб по отношение на приходите период, тъй като идва непосредствено след силното предпразнично тримесечие. Нетните приходи са 100 милиона долара, а оперативната печалба е 127 милиона долара.

Компанията продължава да диверсифицира портфолиото си и смартфоните, таблетите, сървърите и другите услуги вече осигуряват 37% от приходите й при 17% преди година. Lenovo запазва и лидерството си при компютрите за 8-о последователно тримесечие с рекордни доставки от 60 милиона броя за цялата фискална година. За нея приходите са 46,3 милиарда долара, което е с 20% повече на годишна база. Нетната печалба се е увеличила с 22% до 997 милиона долара, а оперативната е нараснала с 5% до 1,1 милиарда долара.

По отношение на подразделенията, през последното тримесечие компютърният бизнес е генерирал приходи от 2,7 милиарда долара при доставени 13,3 милиона устройства. Това е с 2,7% повече на годишна база за общ пазарен дял от 19,5%. Продажбите са се увеличили във всички географски райони и са особено силни в Западна Европа, Близкия изток и Африка. Компанията е доставила и 18,7 милиона смартфона, а за цялата година са реализирани 76 милиона броя. 59% от смартфоните са били продадени в Китай, а при останалите региони е отчетен ръст от 450% до 31 милиона продадени устройства.

За тримесечието са били доставени и 12 милиона таблета, което е с 26% на годишна база, а пазарният дял на компанията в този сегмент е бил 5,1%. Motorola е отговорна за 7,8 милиона от доставените смартфони, което е с 23,6% повече в сравнение с миналата година. Тези устройства са донесели приходи от 1,8 милиарда долара.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници