Ген. Атанасов: ДПС е дълбоко вкоренена в съдебната система

Ген. Атанасов: ДПС е дълбоко вкоренена в съдебната система
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„ДПС е дълбоко вкоренена в съдебната система и не иска промяна на статуквото. Затова е против готвените промени в Конституцията, които целят реформиране на системата”. Това заяви генерал Атанас Атанасов, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и депутат от Реформаторския блок в ефира на Нова телевизия.

По думите му „особено силен е контролът на ДПС върху прокуратурата”.

Той подчерта, че против законопроекта за реформиране на съдебната система, който ще бъде внесен в пленарна зала във вторник, се обявява и „Атака”. На подкрепа управляващата коалиция щяла да разчита обаче на БСП и АБВ.

Атанасов подчерта, че не вижда сериозни аргументи от БСП защо да не се подкрепи съдебната реформа и допълни, че съдебната реформа зависи от социалистите.

„С БСП трябва да се проведе сериозен разговор, те не дават никакви аргументи защо не подкрепят промените в конституцията, а те зависят изцяло от тях", заяви той.

По думите му от БСП трябва да проумеят, че с псевдоопозиционното си поведение към промените в Конституцията, обслужват интереса на доскорошния си коалиционен партньор – ДПС. 

Главната цел на готвените изменения е прокуратурата да стане отчетна и да бъде упражняван някакъв контрол върху нея, защото "сега е безконтролна", обясни Атанасов.

#Ген. Атанасов #ДПС #съдебна система #прокуратура #реформи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници